Aktualności archiwum
~opublikowano 15.05.2020r.
Książka z pracami zaliczeniowymi!
~opublikowano 15.05.2020r.
Efekty pracy naszych podopowiecznych!
Przedstawiamy Wam prace zaliczeniowe wszystkich naszych podopiecznych, odbywających staz w projekcie zrealizowanym dzięki środkom Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój POWER, pt." Sukces jest produktem pracy - staże zawodowe dla kucharzy i cukierników".
Zapraszamy do zapoznania się ze wstępem i przejrzenia efektów pracy stażystów!
Dziękujemy naszym partnerom za owocną współpracę!
Przedstawiamy Wam prace zaliczeniowe wszystkich naszych podopiecznych, odbywających staz w projekcie zrealizowanym dzięki środkom Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój POWER, pt." Sukces jest produktem pracy - staże zawodowe dla kucharzy i cukierników".
Zapraszamy do zapoznania się ze wstępem i przejrzenia efektów pracy stażystów!
Dziękujemy naszym partnerom za owocną współpracę!
~opublikowano 01.03.2020r.
Gratulujemy!
Staże się skczyły, a my z tego miejsca chcemy wszystkim Wam gorąco pogratulować! W 2019/2020r. przeszkoliliśmy 47 osób! Cieszymy się z Waszych sukcesów i życzymy dalszej chęci kształcenia i udoskonalania się w swoim zawodzie!
Dzięki Waszym pozytywnym opiniom wiemy, że to co robimy ma sens i z pewnością będziemy kontynuować naszą misję w następnym projekcie! Trzymajcie się Kochani, pozdrawiamy! Zespół Fundacji Zawodowiec
Staże się skczyły, a my z tego miejsca chcemy wszystkim Wam gorąco pogratulować! W 2019/2020r. przeszkoliliśmy 47 osób! Cieszymy się z Waszych sukcesów i życzymy dalszej chęci kształcenia i udoskonalania się w swoim zawodzie!
Dzięki Waszym pozytywnym opiniom wiemy, że to co robimy ma sens i z pewnością będziemy kontynuować naszą misję w następnym projekcie! Trzymajcie się Kochani, pozdrawiamy! Zespół Fundacji Zawodowiec
~opublikowano 20.02.2020r.
Takie opinie pokazują,że to co robimy ma SENS!
~opublikowano 18.02.2020r.
Prosto z restauracji Cielo
Szymon pisze tak: " Do tytułu mistrza patelni jeszcze daleko ? Ale dążymy do celu ?" .
A w rzeczywistości na pewno do mistrza patelni bliżej niż dalej ^^
Szymon pisze tak: " Do tytułu mistrza patelni jeszcze daleko ? Ale dążymy do celu ?" .
A w rzeczywistości na pewno do mistrza patelni bliżej niż dalej ^^
~opublikowano 17.02.2020r.
Oliwia
przesyła zdjęcia z hotelowej restauracji oraz zwiedzania Londynu!
przesyła zdjęcia z hotelowej restauracji oraz zwiedzania Londynu!
~opublikowano 16.02.2020r.
Klaudia
przesyła zdjęcia z Cuciny Rustica!
przesyła zdjęcia z Cuciny Rustica!
~opublikowano 12.02.2020r.
Ostatnia grupa - lutowa z zapałem odbywa swój staż!
W Birmingham odbywają staż uczniowie Technikum Menedżerskie Bydgoszcz i Branżowa Szkoła START Bydgoszcz ?
Odważni hotelarze,kucharze i cukiernicy nabywają kompetencje zawodowe oraz językowe, jednocześnie przeżywając ciekawą przygodę. Popatrzcie, jak minęło im pierwsze 2 tygodnie :)
Serdecznie pozdrawiamy i trzymamy za Was kciuki!
Oliwia ❤
Karolina ❤
Klaudia ❤
Denisa ❤
Klaudia ❤
Ola ❤
Oliwia ❤
Julia ❤
Szymon ❤
Szymon ❤
Sebastian ❤
Miejsca stażowe, w których obecni podopieczni odbywają praktyki : Cielo, Cucina Rustica i Cobden Hotel.
W Birmingham odbywają staż uczniowie Technikum Menedżerskie Bydgoszcz i Branżowa Szkoła START Bydgoszcz ?
Odważni hotelarze,kucharze i cukiernicy nabywają kompetencje zawodowe oraz językowe, jednocześnie przeżywając ciekawą przygodę. Popatrzcie, jak minęło im pierwsze 2 tygodnie :)
Serdecznie pozdrawiamy i trzymamy za Was kciuki!
Oliwia ❤
Karolina ❤
Klaudia ❤
Denisa ❤
Klaudia ❤
Ola ❤
Oliwia ❤
Julia ❤
Szymon ❤
Szymon ❤
Sebastian ❤
Miejsca stażowe, w których obecni podopieczni odbywają praktyki : Cielo, Cucina Rustica i Cobden Hotel.
~
opublikowano 30.01.2020r.
Alicja w Cucinie Rustica
robi pyszności
robi pyszności
~opublikowano 30.01.2020r.
Alicja w Cucinie Rustica
robi pyszności w ostatnim tygodniu stażu!
robi pyszności w ostatnim tygodniu stażu!
~opublikowano 29.01.2020r.
A w wolnych chwilach...
warto zwiedzać miasto! Birmingham jest naprawdę przepiękne! Korzystają z tego chętnie Natalka z Pauliną!
warto zwiedzać miasto! Birmingham jest naprawdę przepiękne! Korzystają z tego chętnie Natalka z Pauliną!
~opublikowano 26.01.2020r.
Arsine w Cielo
" Z najlepszym szefem kuchni" !
" Z najlepszym szefem kuchni" !
~opublikowano 24.01.2020r.
Wojtek pisze tak:
" Dzień jak co dzień - zawsze cudowny" - w restauracji San Carlo
" Dzień jak co dzień - zawsze cudowny" - w restauracji San Carlo
~opublikowano 24.01.2020r.
W San Carlo
Kamil stawia czoła obróbce owoców morza! Staż w Wielkiej Brytanii to fantastyczna okazja na to, by nauczyć się wszystkiego co jest z nimi związane! Praca na świeżych owocach morza to jest to!
Kamil stawia czoła obróbce owoców morza! Staż w Wielkiej Brytanii to fantastyczna okazja na to, by nauczyć się wszystkiego co jest z nimi związane! Praca na świeżych owocach morza to jest to!
~opublikowano 23.01.2020r.
Norbert...
świetnie się sprawuje w restauracji Pasta di Piazza!
świetnie się sprawuje w restauracji Pasta di Piazza!
~opublikowano 22.01.2020r.
Takie pyszności...
gotuje Natalia w restauracji Bank!
Aż ślinka cieknie na sam widok
gotuje Natalia w restauracji Bank!
Aż ślinka cieknie na sam widok
~opublikowano 21.01.2020r.
W restauracji Cielo
odbywa staż Arsine!
odbywa staż Arsine!
~opublikowano 18.01.2020r.
Wycieczka do Londynu!
Wczoraj styczniowa grupa wyjechała do Londynu! Trudno sobie wyobrazić,by podczas pobytu w Wielkiej Brytanii nie odwiedzić tego pięknego miasta! My umożliwiamy to każdej grupie odbywającej staż w Birmingham!
Wczoraj styczniowa grupa wyjechała do Londynu! Trudno sobie wyobrazić,by podczas pobytu w Wielkiej Brytanii nie odwiedzić tego pięknego miasta! My umożliwiamy to każdej grupie odbywającej staż w Birmingham!
~opublikowano 16.01.2020r.
W restauracji Cielo
staż odbywa Anna
staż odbywa Anna
~opublikowano 16.01.2020r.
W restauracji Cucina Rustica
wesoło odbywają staż Alicja i Paulina
wesoło odbywają staż Alicja i Paulina
~opublikowano 15.01.2020r.
Nasze szkolenia z Między Innymi!
Zawsze staramy się, by nasze szkolenia były jak najlepsze i jak najbardziej przystępne. Chcemy, byście mogli wykorzystywać swoją wiedzę podczas zdobywania doświadczenia tak za granicą jak i w Polsce. Nawiązujemy fantastyczne współprace, które są doceniane przez samych stażystów. Przygotowaniem pedagogiczno-psychologicznym zajmuje się Zuzanna Kania, która prężnie działa w Między Innymi. Opinie naszych stażystów mówią same za siebie ❤
Zawsze staramy się, by nasze szkolenia były jak najlepsze i jak najbardziej przystępne. Chcemy, byście mogli wykorzystywać swoją wiedzę podczas zdobywania doświadczenia tak za granicą jak i w Polsce. Nawiązujemy fantastyczne współprace, które są doceniane przez samych stażystów. Przygotowaniem pedagogiczno-psychologicznym zajmuje się Zuzanna Kania, która prężnie działa w Między Innymi. Opinie naszych stażystów mówią same za siebie ❤
~opublikowano 13.01.2020r.
Witajcie w nowym roku!
Witajcie po przerwie w nowym roku!
Śpieszymy zawiadomić co u nas, a dzieje się naprawdę baaardzo dużo
Z początkiem miesiąca na staż wyjechała grupa uczniów z ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik" ❤ Spływają już do nas pierwsze zdjęcia więc się ( a przede wszystkich ICH ) chwalimy!
Powitajcie pierwszych stażystów 2020 roku :
Paulina ❤
Norbert ❤
Alicja ❤
Natalka ❤
Wojtek ❤
Kamil ❤
Anka ❤
Arsine ❤
Widzicie na zdjęciach te zadowolone twarze? ;) Chyba mówią same za siebie!
Miejsca stażowe, w których obecni podopieczni odbywają praktyki : Cielo, Bank Birmingham Restaurant & Bar, Cucina Rustica, San Carlo Birmingham, Pasta Di Piazza .
Pozdrawiamy i jak zwykle zapraszamy na Facebookowe relacje!
Witajcie po przerwie w nowym roku!
Śpieszymy zawiadomić co u nas, a dzieje się naprawdę baaardzo dużo
Z początkiem miesiąca na staż wyjechała grupa uczniów z ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik" ❤ Spływają już do nas pierwsze zdjęcia więc się ( a przede wszystkich ICH ) chwalimy!
Powitajcie pierwszych stażystów 2020 roku :
Paulina ❤
Norbert ❤
Alicja ❤
Natalka ❤
Wojtek ❤
Kamil ❤
Anka ❤
Arsine ❤
Widzicie na zdjęciach te zadowolone twarze? ;) Chyba mówią same za siebie!
Miejsca stażowe, w których obecni podopieczni odbywają praktyki : Cielo, Bank Birmingham Restaurant & Bar, Cucina Rustica, San Carlo Birmingham, Pasta Di Piazza .
Pozdrawiamy i jak zwykle zapraszamy na Facebookowe relacje!
~opublikowano 26.11.2019r.
Wolne miejsca na styczeń i luty!
Młody Kucharzu, młody Cukierniku!
Wyjedź na miesięczny staż do Wielkiej Brytanii, zdobądź fantastyczne doświadczenie zawodowe w renomowanych restauracjach, zwiększ kompetencje językowe i przeżyj fantastyczną przygodę z pasjonatami kuchni! Miesiące wyjazdowe: STYCZEŃ i LUTY.
Oferujemy:
- miesięczny staż w fantastycznych restauracjach w Birmingham,
- pracę 5 dni w tygodniu 8h dziennie ( dwa dni spędzasz jak chcesz! ),
- zakwaterowanie w domu przeznaczonym dla stażystów
- dom jest w pełni wyposażony,
- wyżywienie, karty miejskie, kieszonkowe w wysokości 1000zł, przejazdy z Polski i do Polski "door to door", ubezpieczenie indywidualne na cały okres pobytu,
- opiekuna na miejscu,
- certyfikaty potwierdzające przebycie stażu, w tym Europass Mobilność,
- DOSTOSOWANIE MIEJSC STAŻOWYCH DO MOŻLIWOŚCI JĘZYKOWYCH UCZESTNIKA - biegły angielski nie jest wymogiem!
- szkolenie językowe i pedagogiczne przed wyjazdem.
Aby wyjechać na staż musisz spełnić następujące warunki:
- ukończenie szkoły gastronomicznej ( zawodowej, technikum bądź KKZ ) w 2019r.,
- ważne badania,
- wypełnienie ankiety rekrutacyjnej na stronie : www.fundacjazawodowiec.pl.tl/rekrutacja,
- napisanie CV i listu motywacyjnego w j.angielskim ze wzoru Europass,
- napisanie pracy na temat swojej wymarzonej restauracji bądź cukierni ( j.angielski ).
Wszytko należy wysłać na adres : fundacja.zawodowiec@gmail.com
Chcesz wiedzieć więcej? Skontaktuj się z nami!
Młody Kucharzu, młody Cukierniku!
Wyjedź na miesięczny staż do Wielkiej Brytanii, zdobądź fantastyczne doświadczenie zawodowe w renomowanych restauracjach, zwiększ kompetencje językowe i przeżyj fantastyczną przygodę z pasjonatami kuchni! Miesiące wyjazdowe: STYCZEŃ i LUTY.
Oferujemy:
- miesięczny staż w fantastycznych restauracjach w Birmingham,
- pracę 5 dni w tygodniu 8h dziennie ( dwa dni spędzasz jak chcesz! ),
- zakwaterowanie w domu przeznaczonym dla stażystów
- dom jest w pełni wyposażony,
- wyżywienie, karty miejskie, kieszonkowe w wysokości 1000zł, przejazdy z Polski i do Polski "door to door", ubezpieczenie indywidualne na cały okres pobytu,
- opiekuna na miejscu,
- certyfikaty potwierdzające przebycie stażu, w tym Europass Mobilność,
- DOSTOSOWANIE MIEJSC STAŻOWYCH DO MOŻLIWOŚCI JĘZYKOWYCH UCZESTNIKA - biegły angielski nie jest wymogiem!
- szkolenie językowe i pedagogiczne przed wyjazdem.
Aby wyjechać na staż musisz spełnić następujące warunki:
- ukończenie szkoły gastronomicznej ( zawodowej, technikum bądź KKZ ) w 2019r.,
- ważne badania,
- wypełnienie ankiety rekrutacyjnej na stronie : www.fundacjazawodowiec.pl.tl/rekrutacja,
- napisanie CV i listu motywacyjnego w j.angielskim ze wzoru Europass,
- napisanie pracy na temat swojej wymarzonej restauracji bądź cukierni ( j.angielski ).
Wszytko należy wysłać na adres : fundacja.zawodowiec@gmail.com
Chcesz wiedzieć więcej? Skontaktuj się z nami!
~opublikowano 25.09.2019r.
Uwielbiamy takie słowa...
Ewa napisała tak: "To już ostatni dzień w Banku najlepszej Restauracji pod słońcem.
Ci wspaniali ludzie, atmosfera i doświadczenie nabyte przez ten miesiąc będę wspominała latami. Cieszę się, że mogłam tu być i przeżyć tyle wspaniałych chwil. Była to niesamowita przygoda. Dziękuję, że mogłam tu być!!".
Ewa napisała tak: "To już ostatni dzień w Banku najlepszej Restauracji pod słońcem.
Ci wspaniali ludzie, atmosfera i doświadczenie nabyte przez ten miesiąc będę wspominała latami. Cieszę się, że mogłam tu być i przeżyć tyle wspaniałych chwil. Była to niesamowita przygoda. Dziękuję, że mogłam tu być!!".
~opublikowano 24.09.2019r.
Bartosz powoli się żegna ze stażem!
I przedstawia nam sous chef'a z restuaracji San Carlo <3
I przedstawia nam sous chef'a z restuaracji San Carlo <3
~opublikowano 15.09.2019r.
Dominika
Odbywa staż w restauracji Cucina Rustica!
Odbywa staż w restauracji Cucina Rustica!
~opublikowano 09.09.2019r.
A tu już Daniel
I kolejne pyszności cukiernicze z The Bank!
I kolejne pyszności cukiernicze z The Bank!
~opublikowano 01.09.2019r.
Tymczasem Michał
Przygotowuje takie pyszności w CIELO <3
Przygotowuje takie pyszności w CIELO <3
~opublikowano 01.09.2019r.
Spływają do nas pietrwsze zdjęcia z "frontu":)
Anna odbywa staż w restauracji The Bank!
~opublikowano 30.08.2019r.
Anna odbywa staż w restauracji The Bank!
3 grupa już w Birmingham!
Grupa wrześniowa ( nie cała na zdjęciu ) wita się i pozdrawia z Birmingham! Śledźcie z nami ich poczynania na stażu
~opublikowano 27.08.2019r.
Grupa wrześniowa ( nie cała na zdjęciu ) wita się i pozdrawia z Birmingham! Śledźcie z nami ich poczynania na stażu
Relacja Zdjęciowa - Szymon!
Szymon odbył staż w restauracji Cucina Rustica <3
Szymon odbył staż w restauracji Cucina Rustica <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Magdalena!
Magdalena odbyła staż w restauracji Cielo <3
Magdalena odbyła staż w restauracji Cielo <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Zuzanna!
Zuzanna odbyła staż w Cobden Hotel <3
Zuzanna odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Natalia O. !
Natalia odbyła staż w Cobden Hotel <3
Natalia odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Natalia!
Natalia odbyła staż w Cobden Hotel <3
Natalia odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Julka!
Julka odbyła staż w Cobden Hotel <3
Julka odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Iga!
Iga odbyła staż w Cobden Hotel <3
Iga odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Gabrysia!
Gabrysia odbyła staż w Cobden Hotel <3
Gabrysia odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 27.08.2019r.
Relacja Zdjęciowa - Joanna!
Joanna odbyła staż w Cobden Hotel <3
Joanna odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 22.08.2019r.
Delegacja jakże miła!
Niecałe 2 tygodnie temu w Wielkiej Brytanii odwiedziła nas reprezentacja z naszej partnerskiej szkoły w Skierniewicach ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik". Nasi Goście zwiedzili miejsca stażowe, dom stażystów, miasto Birmingham oraz wraz z naszymi podopiecznymi pojechali zwiedzić Londyn.
Serdecznie dziękujemy za odwiedziny i pozdrawiamy!
Niecałe 2 tygodnie temu w Wielkiej Brytanii odwiedziła nas reprezentacja z naszej partnerskiej szkoły w Skierniewicach ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik". Nasi Goście zwiedzili miejsca stażowe, dom stażystów, miasto Birmingham oraz wraz z naszymi podopiecznymi pojechali zwiedzić Londyn.
Serdecznie dziękujemy za odwiedziny i pozdrawiamy!
~opublikowano 05.08.2019r.
Sierpniowi stażyści już w Birmingham!
Kolejna grupa młodych kucharzy, cukierników i hotelarzy dotarła do Wielkiej Brytanii, aby przeżyć przygodę życia i zdobyć cenne doświadczenie zawodowe! Serdecznie witamy: Natalię,Zuzannę, Igę, Gabrielę, Julię, Magdalenę, Joannę,Natalię i Szymona! Trzymamy za Was mocno kciuki! Uczestnicy stażu pochodzą z naszych szkół partnerskich:
Technikum Menedżerskie Bydgoszcz
ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik"
Kolejna grupa młodych kucharzy, cukierników i hotelarzy dotarła do Wielkiej Brytanii, aby przeżyć przygodę życia i zdobyć cenne doświadczenie zawodowe! Serdecznie witamy: Natalię,Zuzannę, Igę, Gabrielę, Julię, Magdalenę, Joannę,Natalię i Szymona! Trzymamy za Was mocno kciuki! Uczestnicy stażu pochodzą z naszych szkół partnerskich:
Technikum Menedżerskie Bydgoszcz
ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik"
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Wiktoria !
Wiktoria odbyła staż w Cucina Rustica <3
Wiktoria odbyła staż w Cucina Rustica <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Oskar !
Oskar odbył staż w restauracji Bank <3
Oskar odbył staż w restauracji Bank <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Oliwia !
Oliwia odbyła staż w Cobden Hotel <3
Oliwia odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Klaudia !
Klaudia odbyła staż w restauracji Cucina Rustica <3
Klaudia odbyła staż w restauracji Cucina Rustica <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Klaudia !
Klaudia odbyła staż w Cobden Hotel <3
Klaudia odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Karolina !
Karolina odbyła staż w Cobden Hotel <3
Karolina odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Daria !
Daria odbyła staż w Cobden Hotel <3
Daria odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Angelika !
Agata odbyła staż w restauracji Cielo <3
Agata odbyła staż w restauracji Cielo <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Agata !
Agata odbyła staż w Cobden Hotel <3
Agata odbyła staż w Cobden Hotel <3
~opublikowano 29.07.2019r.
Relacja zdjęciowa - Kinga !
Kinga odbyła staż w restauracji Cielo <3
Kinga odbyła staż w restauracji Cielo <3
~opublikowano 22.07.2019r.
Kolejne szkolenie przedwyjazdowe !
W ubiegły weekend gościliśmy w Warszawie i przeszkoliliśmy kolejną dziewiątkę przyszłych stażystów!
Takie szkolenie musi przejść każdy uczestnik projektu. Zajęcia trwają 2 dni i podczas nich doskonalimy konwersacje w j.angielskim oraz m.in. uczymy się sposobów radzenia ze stresem. Wiemy od Was,że te szkolenia dużo Wam dają więc bardzo się cieszymy z tego powodu i stale staramy się je ulepszać.
W ubiegły weekend gościliśmy w Warszawie i przeszkoliliśmy kolejną dziewiątkę przyszłych stażystów!
Takie szkolenie musi przejść każdy uczestnik projektu. Zajęcia trwają 2 dni i podczas nich doskonalimy konwersacje w j.angielskim oraz m.in. uczymy się sposobów radzenia ze stresem. Wiemy od Was,że te szkolenia dużo Wam dają więc bardzo się cieszymy z tego powodu i stale staramy się je ulepszać.
~opublikowano 20.07.2019r.
Relacje naszych stażystów !
~opublikowano 05.07.2019r.
Z ostatniej chwili - 1 wolne !
Lipcowa grupa zabrała się ochoczo za rozwój swoich kompetencji zawodowych, nie możemy się doczekać ich relacji!
Tymczasem zwolniło się 1 miejsce na wyjazd w sierpniu, serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do kontaktu!
~opublikowano 04.07.2019r.
Tymczasem zwolniło się 1 miejsce na wyjazd w sierpniu, serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do kontaktu!
Pierwsza grupa stażystów już na miejscu!
* Wszyscy stażyści pochodzą z Technikum Menedżerskie Bydgoszcz.
~opublikowano 10.06.2019r.
Pierwsze szkolenie przedwyjazdowe 2018!
W ubiegły weekend odbyło się pierwsze weekendowe szkolenie przedwyjazdowe! Każdy z uczestników musiał uczestniczyć w spotkaniu organizacyjnym, zajęciach pedagogiczno-integracyjnych oraz w wielu godzinach języka angielskiego
Było gorąco, intensywnie, ale i bardzo owocnie!
Niedługo zaczynamy staże! Lipiec zbliża się wielkimi krokami!
-> Nadal mamy jeszcze miejsca na wrzesień i październik!
-> W szkoleniu uczestniczyli głównie uczniowie i absolwenci z naszych szkół partnerskich:
? Technikum Menedżerskie Bydgoszcz / Branżowa Szkoła START Bydgoszcz
? ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik"
? Kursy Gastronomiczne GoWork.pl
W ubiegły weekend odbyło się pierwsze weekendowe szkolenie przedwyjazdowe! Każdy z uczestników musiał uczestniczyć w spotkaniu organizacyjnym, zajęciach pedagogiczno-integracyjnych oraz w wielu godzinach języka angielskiego
Było gorąco, intensywnie, ale i bardzo owocnie!
Niedługo zaczynamy staże! Lipiec zbliża się wielkimi krokami!
-> Nadal mamy jeszcze miejsca na wrzesień i październik!
-> W szkoleniu uczestniczyli głównie uczniowie i absolwenci z naszych szkół partnerskich:
? Technikum Menedżerskie Bydgoszcz / Branżowa Szkoła START Bydgoszcz
? ZS3 w Skierniewicach "Ekonomik"
? Kursy Gastronomiczne GoWork.pl
~opublikowano 23.04.2019r.
Zapraszamy na staż!!!
Kucharzu? Cukierniku? Hotelarzu?
Kończysz w tym roku szkołę ponadgimnazjalną ( zawodową/technikum ) bądź KKZ?
Chcesz zdobyć fajne, zagraniczne doświadczenie i przeżyć ciekawą przygodę?
Zapraszamy na miesięczny staż w Wielkiej Brytanii, który realizowany jest dzięki środkom UE programu PO WER, projekt pt. „ Sukces jest produktem pracy – staże zawodowe dla kucharzy i cukierników”.
Wolne miejsca na staż w miesiącach: wrzesień, październik, listopad.
Nasza oferta obejmuje:
- miesięczne praktyki w renomowanych restauracjach oraz hotelach w Wielkiej Brytanii (Birmingham);
- pracę i naukę pod okiem mistrzów kuchni oraz hotelu przez 8h dziennie 5 dni w tygodniu (czas wolny spędzasz dowolnie!);
- kompleksową opiekę – Opiekun przez cały okres stażu przebywa na miejscu wraz z uczestnikami i w razie potrzeby służy swoją pomocą;
- przygotowanie językowe oraz psychologiczne dla każdej z grup wyruszającej na staż;
- przejazdy w dwie strony, ubezpieczenie, wyżywienie, zakwaterowanie w domu wynajętym dla stażystów, kieszonkowe, wycieczki kulturoznawcze;
- zdobycie cennego doświadczenia, przeżycie przygody życia, odkrycie w sobie nowych cech oraz możliwości, zawarcie fantastycznych przyjaźni;
- wycieczka do Londynu;
- po ukończeniu stażu otrzymasz atrakcyjne certyfikaty na rynku pracy w Polsce i za granicą, w tym certyfikat Europass Mobilność.
Aby wyjechać na staż należy spełnić następujące warunki:
- ukończenie szkoły ponadgimnazjalnej (bądź kursu kwalifikacyjnego) w 2019r.
- nieuczestniczenie w ubiegłych latach w projekcie z programu POWER,
- wypełnienie ankiety rekrutacyjnej, która znajduje się pod adresem: http://fundacjazawodowiec.pl.tl/Rekrutacja.htm
- napisanie i wysłanie na adres Fundacji (fundacja.zawodowiec@gmail.com) listu motywacyjnego oraz CV w języku angielskim ze wzoru Europass,
- napisanie pracy w j. angielskim o wymarzonej restauracji/cukierni/hotelu.
UWAGA! Nie wymagamy idealnego angielskiego. Może być on komunikatywny bądź niższy, dostosowujemy miejsca praktyk oraz poziom nauczania do zdolności językowych indywidualnie.
W razie pytań kontaktujcie się z nami poprzez Facebooka, maila bądź telefonicznie.
Gorąco zachęcamy!
fundacja.zawodowiec@gmail.com
tel. 883 783 666
Kucharzu? Cukierniku? Hotelarzu?
Kończysz w tym roku szkołę ponadgimnazjalną ( zawodową/technikum ) bądź KKZ?
Chcesz zdobyć fajne, zagraniczne doświadczenie i przeżyć ciekawą przygodę?
Zapraszamy na miesięczny staż w Wielkiej Brytanii, który realizowany jest dzięki środkom UE programu PO WER, projekt pt. „ Sukces jest produktem pracy – staże zawodowe dla kucharzy i cukierników”.
Wolne miejsca na staż w miesiącach: wrzesień, październik, listopad.
Nasza oferta obejmuje:
- miesięczne praktyki w renomowanych restauracjach oraz hotelach w Wielkiej Brytanii (Birmingham);
- pracę i naukę pod okiem mistrzów kuchni oraz hotelu przez 8h dziennie 5 dni w tygodniu (czas wolny spędzasz dowolnie!);
- kompleksową opiekę – Opiekun przez cały okres stażu przebywa na miejscu wraz z uczestnikami i w razie potrzeby służy swoją pomocą;
- przygotowanie językowe oraz psychologiczne dla każdej z grup wyruszającej na staż;
- przejazdy w dwie strony, ubezpieczenie, wyżywienie, zakwaterowanie w domu wynajętym dla stażystów, kieszonkowe, wycieczki kulturoznawcze;
- zdobycie cennego doświadczenia, przeżycie przygody życia, odkrycie w sobie nowych cech oraz możliwości, zawarcie fantastycznych przyjaźni;
- wycieczka do Londynu;
- po ukończeniu stażu otrzymasz atrakcyjne certyfikaty na rynku pracy w Polsce i za granicą, w tym certyfikat Europass Mobilność.
Aby wyjechać na staż należy spełnić następujące warunki:
- ukończenie szkoły ponadgimnazjalnej (bądź kursu kwalifikacyjnego) w 2019r.
- nieuczestniczenie w ubiegłych latach w projekcie z programu POWER,
- wypełnienie ankiety rekrutacyjnej, która znajduje się pod adresem: http://fundacjazawodowiec.pl.tl/Rekrutacja.htm
- napisanie i wysłanie na adres Fundacji (fundacja.zawodowiec@gmail.com) listu motywacyjnego oraz CV w języku angielskim ze wzoru Europass,
- napisanie pracy w j. angielskim o wymarzonej restauracji/cukierni/hotelu.
UWAGA! Nie wymagamy idealnego angielskiego. Może być on komunikatywny bądź niższy, dostosowujemy miejsca praktyk oraz poziom nauczania do zdolności językowych indywidualnie.
W razie pytań kontaktujcie się z nami poprzez Facebooka, maila bądź telefonicznie.
Gorąco zachęcamy!
fundacja.zawodowiec@gmail.com
tel. 883 783 666
~opublikowano 20.04.2019r.
Książka kucharska 2018!
~opublikowano 24.01.2019r.
Styczeń 2019!
Nowy rok to nowe wyzwania dla wszystkich, również i dla nas! Powoli zaczynamy pracę nad stażami, a do tego momentu zamykamy zeszłoroczne sprawy ^^ .
Jesteśmy na etapie tworzenia książki kucharskiej naszych zeszłorocznych Stażystów, a tymczasem, dla przypomnienia wrzucamy filmik, który został wybrany jako najlepszy materiał z 2018r.
Filmik jest dziełem uczestników z sierpniowej grupy i zostaną oni nagrodzeni przez nas kartami upominkowymi. Dziękujemy za fantastyczną relację ze stażu <3
KLIK
Nowy rok to nowe wyzwania dla wszystkich, również i dla nas! Powoli zaczynamy pracę nad stażami, a do tego momentu zamykamy zeszłoroczne sprawy ^^ .
Jesteśmy na etapie tworzenia książki kucharskiej naszych zeszłorocznych Stażystów, a tymczasem, dla przypomnienia wrzucamy filmik, który został wybrany jako najlepszy materiał z 2018r.
Filmik jest dziełem uczestników z sierpniowej grupy i zostaną oni nagrodzeni przez nas kartami upominkowymi. Dziękujemy za fantastyczną relację ze stażu <3
KLIK
~opublikowano 15.11-01.12.2018r.
A rzutem na taśmę...
W Birmingham mamy jeszcze 2 listopadowe stażystki ? Aleksandra i Justyna radzą sobie doskonale!
W Birmingham mamy jeszcze 2 listopadowe stażystki ? Aleksandra i Justyna radzą sobie doskonale!
~opublikowano 31.10.2018r.
Takie pożegnania to my rozumiemy!
Szef restauracji Bank Birmingham Restaurant & Bar tak żegna naszych stażystów! Z pewnością zasłużyli! Z pewnością było pysznie!
???️
Szef restauracji Bank Birmingham Restaurant & Bar tak żegna naszych stażystów! Z pewnością zasłużyli! Z pewnością było pysznie!
???️
~opublikowano 29.10.2018r.
Mamy dla was super film!
Nasi sierpniowi podopieczni stworzyli filmik, w którym z humorem pokazują życie stażysty w Birmingham ) Zapraszamy do oglądania! Naprawdę warto!
Skład grupy sierpniowej:
? Natalia Biernat
?? Marta Auguścińska
? Aneta Łabędź
?? Magda Szymańska
? Bartek Adam Maślak
?? Patryk Nowak
? Kamil Smoluch
KLIK
Nasi sierpniowi podopieczni stworzyli filmik, w którym z humorem pokazują życie stażysty w Birmingham ) Zapraszamy do oglądania! Naprawdę warto!
Skład grupy sierpniowej:
? Natalia Biernat
?? Marta Auguścińska
? Aneta Łabędź
?? Magda Szymańska
? Bartek Adam Maślak
?? Patryk Nowak
? Kamil Smoluch
KLIK
~opublikowano 26.10.2018r.
U nas w restauracjach trochę jak w domu
Październik uderzył z pełnym impetem Kolejna grupa, kolejne twarze!
W restauracjach nie tylko ciężką pracą stażyści żyją...
Przy okazji można zawrzeć fantastyczne znajomości! Najbardziej uwielbiamy momenty, kiedy dostajemy zdjęcia z szefami, współpracownikami stażowych restauracji i od razu widać nawiązane przyjaźnie i fantastyczną atmosferę na kuchni!
Październik uderzył z pełnym impetem Kolejna grupa, kolejne twarze!
W restauracjach nie tylko ciężką pracą stażyści żyją...
Przy okazji można zawrzeć fantastyczne znajomości! Najbardziej uwielbiamy momenty, kiedy dostajemy zdjęcia z szefami, współpracownikami stażowych restauracji i od razu widać nawiązane przyjaźnie i fantastyczną atmosferę na kuchni!
~opublikowano 02.10.2018r.
Najważniejsze,że są uśmiechnięte i zadowolone miny!
Przesyłamy relację zdjęciową ze stażu, fantastyczna grupa, świetni młodzi ludzie!
Przesyłamy relację zdjęciową ze stażu, fantastyczna grupa, świetni młodzi ludzie!
~opublikowano 05.09.2018r.
Wsześniowa grupa - czas start!
Czas poznać następnych stażystów. Ósemka młodych kucharzy i cukierników przybyła do Birmingham i zwiedza miasto. Śmiali, pełni zapału do poznawania nowych sekretów gotowania i pracy w fantastycznym środowisku, z cudownymi ludźmi. Witajcie!
Większość naszych nowych podopiecznych pochodzi z ZS3 w Skierniewicach.
Czas poznać następnych stażystów. Ósemka młodych kucharzy i cukierników przybyła do Birmingham i zwiedza miasto. Śmiali, pełni zapału do poznawania nowych sekretów gotowania i pracy w fantastycznym środowisku, z cudownymi ludźmi. Witajcie!
Większość naszych nowych podopiecznych pochodzi z ZS3 w Skierniewicach.
~opublikowano 02.09.2018r.
Czas tak szybko płynie!
Dopiero witaliśmy grupę sierpniową, a już minął miesiąc i musimy ich powoli żegnać. świetnie oglądać wasze osiągnięcia w kuchni!
Natalia, Aneta, Magda, Marta, Kamil, Bartek, Patryk <3
Dopiero witaliśmy grupę sierpniową, a już minął miesiąc i musimy ich powoli żegnać. świetnie oglądać wasze osiągnięcia w kuchni!
Natalia, Aneta, Magda, Marta, Kamil, Bartek, Patryk <3
~opublikowano 13.08.2018r.
Podejrzyjmy co się dzieje u sierpniowej grupy...
~opublikowano 07.08.2018r.
A któż tu się skrada do Birmingham?
Połowa sierpniowych stażystów! ?
W tym miesiącu mamy szczęśliwą siódemkę i mamy nadzieję,że szybko zobaczycie ich wszystkich, poznacie i polubicie tak jak my!!!
Połowa sierpniowych stażystów! ?
W tym miesiącu mamy szczęśliwą siódemkę i mamy nadzieję,że szybko zobaczycie ich wszystkich, poznacie i polubicie tak jak my!!!
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
~opublikowano 06.08.2018r.
Kilka zdjęć od Oli na sam koniec stażu!
Na naszym Facebooku pisze,że to niezapomniana przygpda i poleca ją przeżyć każdemu! To prawda!
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
Na naszym Facebooku pisze,że to niezapomniana przygpda i poleca ją przeżyć każdemu! To prawda!
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
~opublikowano 05.08.2018r.
Odwiedziny wyjątkowych gości!
Lipcową grupę odbywającą staż w Birmingham, odwiedzili wyjątkowi goście
Wizytacja Pana Dyrektora, Pani Wicedyrektor oraz Pana Nauczyciela z Technikum Menedżerskie Bydgoszcz przebiegła w przesympatycznej atmosferze.
Zobaczyli restauracje stażowe oraz dom stażysty, rozmawiali z młodzieżą, zwiedzili miasto.
Widać zadowolone miny, prawda?
Lipcową grupę odbywającą staż w Birmingham, odwiedzili wyjątkowi goście
Wizytacja Pana Dyrektora, Pani Wicedyrektor oraz Pana Nauczyciela z Technikum Menedżerskie Bydgoszcz przebiegła w przesympatycznej atmosferze.
Zobaczyli restauracje stażowe oraz dom stażysty, rozmawiali z młodzieżą, zwiedzili miasto.
Widać zadowolone miny, prawda?
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
~opublikowano 25.07.2018r.
Uśmiechnięci, zadowoleni <3
~opublikowano 24.07.2018r.
Wiadomość z ostatniej chwili! 3 wolne miejsca na sierpień!
Kucharzu? Cukierniku?
Zdobyłeś właśnie specjalizację T4 lub T6? Ukończyłeś w tym roku szkołę ponadgimnazjalną bądź KKZ? Zapraszamy na miesięczny staż w Wielkiej Brytanii
WYJAZD: Sierpień, wrzesień i październik - kilka wolnych miejsc!!!!!!!
Nasza oferta obejmuje:
- miesięczne praktyki w renomowanych restauracjach w Wielkiej Brytanii (Birmingham);
- pracę i naukę pod okiem mistrzów kuchni przez 8h dziennie 5 dni w tygodniu (czas wolny spędzasz dowolnie!);
- kompleksową opiekę – pracownik Fundacji przez cały okres stażu przebywa na miejscu wraz z uczestnikami i w razie potrzeby służy swoją pomocą;
- przejazdy w dwie strony ( z domu/do domu ), ubezpieczenie, wyżywienie, zakwaterowanie, kieszonkowe, wycieczki kulturoznawcze;
- zdobycie cennego doświadczenia, przeżycie przygody życia, odkrycie w sobie nowych cech oraz możliwości, zawarcie fantastycznych przyjaźni;
- wycieczka do Londynu;
- osoby, które pomyślnie ukończą staż otrzymują atrakcyjne certyfikaty na rynku pracy w Polsce i za granicą, w tym certyfikat Europass Mobilność.
Aby wyjechać na staż należy spełnić następujące warunki:
- ukończenie szkoły ponadgimnazjalnej (bądź kursu kwalifikacyjnego) w 2018r.
- posiadanie specjalizacji T4 bądź T6;
- wypełnienie ankiety rekrutacyjnej, która znajduje się pod adresem: http://fundacjazawodowiec.pl.tl/Rekrutacja.htm
- napisanie i wysłanie na adres Fundacji (fundacja.zawodowiec@gmail.com) listu motywacyjnego oraz CV w języku angielskim ze wzoru Europass,
UWAGA! Nie wymagamy idealnego angielskiego. Może być on komunikatywny bądź niższy, dostosowujemy restauracje oraz poziom nauczania do zdolności językowych indywidualnie.
W razie pytań kontaktujcie się z nami poprzez Facebooka, maila bądź telefonicznie. Koniecznie wejdź na naszą stronę i zobacz zadowolenie naszych stażystów na własne oczy
Gorąco zachęcamy!
https://www.facebook.com/stazezagranicznekucharze/
fundacja.zawodowiec@gmail.com
tel. 883 783 666
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
Kucharzu? Cukierniku?
Zdobyłeś właśnie specjalizację T4 lub T6? Ukończyłeś w tym roku szkołę ponadgimnazjalną bądź KKZ? Zapraszamy na miesięczny staż w Wielkiej Brytanii
WYJAZD: Sierpień, wrzesień i październik - kilka wolnych miejsc!!!!!!!
Nasza oferta obejmuje:
- miesięczne praktyki w renomowanych restauracjach w Wielkiej Brytanii (Birmingham);
- pracę i naukę pod okiem mistrzów kuchni przez 8h dziennie 5 dni w tygodniu (czas wolny spędzasz dowolnie!);
- kompleksową opiekę – pracownik Fundacji przez cały okres stażu przebywa na miejscu wraz z uczestnikami i w razie potrzeby służy swoją pomocą;
- przejazdy w dwie strony ( z domu/do domu ), ubezpieczenie, wyżywienie, zakwaterowanie, kieszonkowe, wycieczki kulturoznawcze;
- zdobycie cennego doświadczenia, przeżycie przygody życia, odkrycie w sobie nowych cech oraz możliwości, zawarcie fantastycznych przyjaźni;
- wycieczka do Londynu;
- osoby, które pomyślnie ukończą staż otrzymują atrakcyjne certyfikaty na rynku pracy w Polsce i za granicą, w tym certyfikat Europass Mobilność.
Aby wyjechać na staż należy spełnić następujące warunki:
- ukończenie szkoły ponadgimnazjalnej (bądź kursu kwalifikacyjnego) w 2018r.
- posiadanie specjalizacji T4 bądź T6;
- wypełnienie ankiety rekrutacyjnej, która znajduje się pod adresem: http://fundacjazawodowiec.pl.tl/Rekrutacja.htm
- napisanie i wysłanie na adres Fundacji (fundacja.zawodowiec@gmail.com) listu motywacyjnego oraz CV w języku angielskim ze wzoru Europass,
UWAGA! Nie wymagamy idealnego angielskiego. Może być on komunikatywny bądź niższy, dostosowujemy restauracje oraz poziom nauczania do zdolności językowych indywidualnie.
W razie pytań kontaktujcie się z nami poprzez Facebooka, maila bądź telefonicznie. Koniecznie wejdź na naszą stronę i zobacz zadowolenie naszych stażystów na własne oczy
Gorąco zachęcamy!
https://www.facebook.com/stazezagranicznekucharze/
fundacja.zawodowiec@gmail.com
tel. 883 783 666
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
~opublikowano 19.07.2018r.
Pierwsza trema opadła, a my...
Pracujemy, pracujemy! ?
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
Pracujemy, pracujemy! ?
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
~opublikowano 15.07.2018r.
"Z dobrym stażem-dobry start!"- początek!
Przedstawiamy całą lipcową grupę stażystów ?
W tym miesiącu trafiło nam się 8 kucharzy i 1 cukierniczka.
Staż trwa miesiąc, praca przebiega w systemie 5 dni w tygodniu po 8h dziennie. Zostaje dużo czasu na odpoczynek czy zwiedzanie!
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
* Projekt pt. " Z dobrym stażem- dobry start! " jest współfinansowany dzięki środkom Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój ( PO WER ) .
Przedstawiamy całą lipcową grupę stażystów ?
W tym miesiącu trafiło nam się 8 kucharzy i 1 cukierniczka.
Staż trwa miesiąc, praca przebiega w systemie 5 dni w tygodniu po 8h dziennie. Zostaje dużo czasu na odpoczynek czy zwiedzanie!
Pamiętajcie,że wszystkie szczegóły dotyczące pobytu stażystów w Birmingham, ich losy oraz mnóstwo zdjęć możecie śledzić na naszym Facebooku! KLIK
* Projekt pt. " Z dobrym stażem- dobry start! " jest współfinansowany dzięki środkom Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój ( PO WER ) .
~opublikowano 18.06.2018r.
Kolejne szkolenie za nami, tym razem w Skierniewicach!
~opublikowano 13.06.2018r.
Za miesiąc pierwsze staże, pierwsze relacje, a obecnie...
W ubiegły weekend przeprowadziliśmy szkolenie w Bydgoszczy! ?? Dlaczego tam? Ponieważ stamtąd pochodzą nasi stażyści z partnerskiej szkoły Poznaliśmy wielu młodych i odważnych kucharzy i cukierników, którzy już w lipcu zmierzą się z praktykami w Wielkiej Brytanii
Posiadamy jeszcze miejsca na sierpień, wrzesień i październik!
Nie zwlekaj i powiadamiaj znajomych!
Główne kryterium: absolwent szkoły ponadgimnazjalnej 2018r. oraz jedna ze specjalizacji T4 bądź T6.
W ubiegły weekend przeprowadziliśmy szkolenie w Bydgoszczy! ?? Dlaczego tam? Ponieważ stamtąd pochodzą nasi stażyści z partnerskiej szkoły Poznaliśmy wielu młodych i odważnych kucharzy i cukierników, którzy już w lipcu zmierzą się z praktykami w Wielkiej Brytanii
Posiadamy jeszcze miejsca na sierpień, wrzesień i październik!
Nie zwlekaj i powiadamiaj znajomych!
Główne kryterium: absolwent szkoły ponadgimnazjalnej 2018r. oraz jedna ze specjalizacji T4 bądź T6.
~opublikowano 04.05.2018r.
Kochani, kilka szczegółów o zgłoszeniach!
Hop, hop Wiecie,że " Z dobry stażem- dobry start!"??? TAK!
Ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał! Udostępniajcie swoim znajomym ze szkół i dajcie szansę na staż w Wielkiej Brytanii! Pamiętajcie, aby wziąć udział w naszym stażu należy być tegorocznym absolwentem szkoły ponadgimnazjalnej ze specjalizacją T4 bądź T6.
Turnusy:
lipiec, sierpień, wrzesień, październik.
Aby wziąć udział w rekrutacji należy wypełnić ankietę na stronie: http://fundacjazawodowiec.pl.tl/Rekrutacja.htm
Nie możemy już się Was doczekać!!!
* Projekt pt. " Z dobrym stażem- dobry start! " jest współfinansowany dzięki środkom Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój ( PO WER ) .
Hop, hop Wiecie,że " Z dobry stażem- dobry start!"??? TAK!
Ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał! Udostępniajcie swoim znajomym ze szkół i dajcie szansę na staż w Wielkiej Brytanii! Pamiętajcie, aby wziąć udział w naszym stażu należy być tegorocznym absolwentem szkoły ponadgimnazjalnej ze specjalizacją T4 bądź T6.
Turnusy:
lipiec, sierpień, wrzesień, październik.
Aby wziąć udział w rekrutacji należy wypełnić ankietę na stronie: http://fundacjazawodowiec.pl.tl/Rekrutacja.htm
Nie możemy już się Was doczekać!!!
* Projekt pt. " Z dobrym stażem- dobry start! " jest współfinansowany dzięki środkom Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój ( PO WER ) .
~opublikowano 10.04.2018r.
Artykuł o Fundacji Zawodowiec na portalu Papaja.pl!
Link do artykułu o tutaj: KLIK
Rekrutacja w szkołach rozpoczęta!
Sporo chętnych na horyzonocie! Wyjazd do Wielkiej Brytanii to fantastyczna szansa na to, by podszkolić swoje możliwości językowe i zawodowe.
W tym roku do współpracy w projekcie, pt. " Z dobrym stażem- dobry start! " współfinansowanego dzięki środkom Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój ( PO WER ) zgłosiły się 4 szkoły! Witamy na pokładzie <3
~opublikowano 12.03.2018r.
Książka kucharska już dostępna!
Kochani, mamy dla Was książkę kucharską utworzoną z przepisów stażystów 2017r. projektu: "Młodzi kucharze- staż zawodowy w Wielkiej Brytanii" do pobrania w formacie pdf.
KLIK
KLIK
~opublikowano 05.11.2017r.
Grupa październikowa!
Jak ten czas leci! Niedawno zaczęliśmy staże, a juz za chwilkę pora się żegnać.
Tymczasem zobaczcie co się dzieje w grupie IV, zwanej przez nas - październikową.
Korzystajcie jak najwięcej z wyjazdu, uczcie się pilnie.
Trzymamy mocno za Was kciuki!
Tymczasem zobaczcie co się dzieje w grupie IV, zwanej przez nas - październikową.
Korzystajcie jak najwięcej z wyjazdu, uczcie się pilnie.
Trzymamy mocno za Was kciuki!
~opublikowano 15.10.2017r.
Relacja zdjęciowa wrześniowych stażystów!
Jak zwykle krótko i na temat. Po więcej zapraszamy na naszego Facebooka ---------->
~opublikowano 21.09.2017r.
III grupa - wrzesień!
Witamy na pokładzie kolejnych uczestników! Tradycyjnie już przesyłamy zdjęcia. Jak tego nie robić, skoro przesyłacie do nas takie zawodolone twarze
~opublikowano 02.09.2017r.
Sierpień 2017!
Z lekkim opóźnieniem przedstawiamy Wam drugą grupę stażystów, których staż już 'chwilę' trwa
Bardzo się cieszymy,że nasze staże sa tak popularne i zgłasza się naprawdę wielu, wielu chętnych! Dzięki temu wiemy,że to co robimy, ma sens.
Dziękujemy,że jesteście z nami! Cieszymy się każdym Waszym sukcesem!
Bardzo się cieszymy,że nasze staże sa tak popularne i zgłasza się naprawdę wielu, wielu chętnych! Dzięki temu wiemy,że to co robimy, ma sens.
Dziękujemy,że jesteście z nami! Cieszymy się każdym Waszym sukcesem!
~opublikowano 27.08.2017r.
Szkolenie wyjazdowe grup III i IV
Staże w Birmingham trwają w najlepsze, tymczasem w Warszawie odbyło się w weekend szkolenie kolejnych grup wyjazdowych. Poznaliśmy wielu fantastycznych, młodych i odważnych ludzi, którzy przyjechali tu, by rozpocząć swoją przygodę życia
Nasze staże skierowane są dla kucharzy oraz cukierników, jednak zdecycowanie dominują tutaj kucharze.
Mamy jednak rodzynkę-cukierniczkę! Marta - strasznie się cieszymy,że z nami jesteś!
Poniżej zdjęcia ze szkolenia. Mamy nadal wolne miejsca, zachęcamy do zgłoszeń i kontaktu!
Nasze staże skierowane są dla kucharzy oraz cukierników, jednak zdecycowanie dominują tutaj kucharze.
Mamy jednak rodzynkę-cukierniczkę! Marta - strasznie się cieszymy,że z nami jesteś!
Poniżej zdjęcia ze szkolenia. Mamy nadal wolne miejsca, zachęcamy do zgłoszeń i kontaktu!
~opublikowano 14.08.2017r.
Prace zaliczeniowe!
Każdy z naszych stażystów, aby otrzymać certyfikaty ukończenia praktyk, musi przygotować pracę zaliczeniową. Wygląda ona tak,że uczestnik opracowuje 3 przepisy, które opatruje zdjęciami i przedstawia Fundacji, czyli nam My takie przepisy sprawdzamy "na własnej skórze" - większość z nich jest rewelacyjna. Poniżej załączamy zdjęcia przykładowych potraw lipcowych stażystów, które przygotowywali na stażu. Natomiast ich autorskie przepisy będziecie mogli zobaczyć na profilu stażysty ( tutaj na stronie ) oraz w książce kucharskiej, którą przygotujemy pod koniec roku. My już nie możemy się doczekać wszystkich receptur!
~opublikowano 10.08.2017r.
Krótka relacja zdjęciowa!
Jeszcze chwila, a lipcowi stażyści zakończą swoją przygodę w Birmingham i wrócą do domów pełni nowych doświadczeń. Niedługo poznamy kolejnych uczestników, a tymczasem spójrzcie na zdjęcia. Widzicie te uśmiechy?
~opublikowano 18.07.2017r.
Lipiec już na miejscu!
Pełni dumy i zachwytu przedstawiamy Wam 9 stażystów, którzy jako pierwsi w tym roku rozpoczęli praktyki w Birmingham.
Przecierają oni szlaki swoim kolegom i koleżankom z następnych grup wyjazdowych
Przypomnijmy jak wyglądają nasze staże od 'kuchni":
- uczestnicy pracują 8h dziennie 5x w tygodniu,
- zwiedzają miasto oraz okolice poznając tym samym kulturę i zwyczaje panujące w Wielkiej Brytanii,
- dzięki miesięcznemu pobytowi przyswajają język angielski i dzięki temu podnoszą swoje kompetencje,
- nawiązują fantastyczne przyjaźnie oraz uczą się żyć 'poza domem' - to doskonała lekcja samodzielności ,
- otwierają się na świat i nowe możlwości.
Najważniejsze jednak z tego wszystkiego jest to,że uczą się od wybitnych szefów kuchni wszystkiego tego, czego wymaga się od pracownika renomowanej restauracji. Uczestnicy poznają mechanizmy zarządzania kuchnią, dzięki czemu wzrasta ich atrakcyjność na rynku pracy.
Same superlatywy!
~opublikowano 26.06.2017r.
Przecierają oni szlaki swoim kolegom i koleżankom z następnych grup wyjazdowych
Przypomnijmy jak wyglądają nasze staże od 'kuchni":
- zwiedzają miasto oraz okolice poznając tym samym kulturę i zwyczaje panujące w Wielkiej Brytanii,
- dzięki miesięcznemu pobytowi przyswajają język angielski i dzięki temu podnoszą swoje kompetencje,
- nawiązują fantastyczne przyjaźnie oraz uczą się żyć 'poza domem' - to doskonała lekcja samodzielności ,
- otwierają się na świat i nowe możlwości.
Najważniejsze jednak z tego wszystkiego jest to,że uczą się od wybitnych szefów kuchni wszystkiego tego, czego wymaga się od pracownika renomowanej restauracji. Uczestnicy poznają mechanizmy zarządzania kuchnią, dzięki czemu wzrasta ich atrakcyjność na rynku pracy.
Same superlatywy!
Mamy pierwszą 18 stażystów!
rekrutację pierwszych dwóch grup wyjazdowych: lipiec oraz sierpień.
Oczywiście się udało!
językowe, psycho-edykacyjne, spotkanie organizacyjne z Prezesem Fundacji.
Poznaliśmy wielu fantastycznych ludzi, byliśmy świadkami zawarcia znajomości oraz świetnej integracji grup.
Znaleźliśmy chłonne wiedzy umysły i zobaczyliśmy w Was niesamowity zapał!
Takie chwile bardzo nas umacniają i dają poczucie,że nasza praca nie idzie na marne i korzystacie z niej jak
najwięcej!
Dziękujemy! Czekamy na relacje ze staży!
..........................................................................
"Młodzi kucharze - staż zawodowy w Wielkiej Brytanii" to projekt finansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER)
~opublikowano 20.05.2017r.
Przedstawiamy Wam....
- Cielo
- Pasta Di Piazza
- Cucina Rustica
- Annexe
- The Plough Harborne
Zapowiadają się fantastyczne staże, przesmaczne potrawy i tona cennego doświadczenia! Już nie możemy się doczekać relacji naszych nowych podopiecznych
~ opublikowano 02.04.2017r.
Rekrutacja nadal trwa!
~ opublikowano 01.03.2017r.
Rekrutacja na staże w UK (2017r.) dla Kucharzy i Cukierników!
Uwaga, uwaga!
Ruszamy z nowym projektem finansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER), pt.: „ Młodzi kucharze- staż zawodowy w Wielkiej Brytanii!”.
Nasza oferta obejmuje:
- miesięczne praktyki w renomowanych restauracjach w Wielkiej Brytanii (Birmingham);
- pracę i naukę pod okiem mistrzów kuchni przez 8h dziennie 5 dni w tygodniu (czas wolny spędzasz dowolnie!);
- kompleksową opiekę – pracownik Fundacji przez cały okres stażu przebywa na miejscu wraz z uczestnikami i w razie potrzeby służy swoją pomocą;
- przygotowanie językowe oraz psychologiczne dla każdej z grup wyruszającej na staż;
- przejazdy w dwie strony, ubezpieczenie, wyżywienie, zakwaterowanie, kieszonkowe, wycieczki kulturoznawcze;
- zdobycie cennego doświadczenia, przeżycie przygody życia, odkrycie w sobie nowych cech oraz możliwości, zawarcie fantastycznych przyjaźni;
- czas stażu: lipiec,sierpień,wrzesień,p
- osoby, które pomyślnie ukończą staż otrzymują atrakcyjne certyfikaty na rynku pracy w Polsce i za granicą, w tym certyfikat Europass Mobilność.
Aby przystąpić do rekrutacji należy spełnić następujące warunki:
- ukończenie szkoły (bądź kursu kwalifikacyjnego) w 2017r.
- posiadanie specjalizacji T4 bądź T6;
- wypełnienie ankiety rekrutacyjnej, która znajduje się pod adresem: http://
- napisanie i wysłanie na adres Fundacji (fundacja.zawodowiec@gmail
Termin zakończenia rekrutacji: 31 maj 2017r.
W razie pytań kontaktujcie się z nami poprzez Facebooka, maila bądź telefonicznie.
Gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w rekrutacji! Liczba miejsc ograniczona!!!
www.fundacjazawodowiec.pl.
fundacja.zawodowiec@gmail.
tel. 576 202 929
~opublikowano 24.01.2017
Książka z przepisami stażystów projektu: "Młody kucharz na staż!"
jest już dla Was dostępna
Niniejsza książka jest owocem pracy 36 młodych kucharzy oraz cukierników, którzy w minionym roku wzięli udział w stażach zawodowych w Wielkiej Brytanii.
Dzięki temu każdy z Was może je odtworzyć w zaciszu swojego domu
Projekt „Młody kucharz na staż!” został sfinansowany przez Unię Europejską, w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER).
~opublikowano 25.11.2016
Fundacja Zawodowiec - skąd się wzięła i czym się zajmuje?
Czy zastanawialiście się kiedyś, jaką ścieżką podążali mistrzowie kuchni rodem Gordona Ramsaya? Przychodzi wam czasami na myśl, że kucharzem trzeba się po prostu urodzić? Zdradzimy Wam pewien ważny sekret: tak nie działa gastronomiczny Universe!
A skąd to wiemy? Zacznijmy od początku…
Z miłości do (i tu pewnie każdy spodziewałby się słowa: gotowania) jedzenia, grupka przyjaciół postanowiła zagłębić się w tematykę gastronomii od przysłowiowej kuchni. Podczas rozmów bardzo często wypływały tematy szkół gastronomicznych, startów młodych kucharzy czy perspektyw godnej pracy w Polsce. Hmm… ktoś by mógł powiedzieć: dlaczego Was to interesuje, skoro każde działa w zupełnie innej branży zawodowej. Otóż sprawa jest bardzo prosta. Ludzie uwielbiają jeść, coraz częściej mówi się, że restauracje przezywają pewnego rodzaju renesans, stawiają się miejscem spotkań przy obiedzie. Tak też zaczęło wyglądać w naszym przypadku, zamiast kolejny raz wyjść do pubu na drinka, postanowiliśmy spróbować czegoś bardziej „dorosłego”. I tak już zostało. Pewnego razu zaczęliśmy się zastanawiać jak będą wyglądały restauracje za, powiedzmy, 20 lat. Doszliśmy do przerażającego wniosku! Za 20 lat może nie wyjdziemy już jak zwykle na dobry posiłek, gdyż nie będzie komu gotować! Dlaczego? A właśnie dlatego, że:
po 1 primo – coraz mniej młodych ludzi wybierze zawód kucharza czy cukiernika z powodu kiepskich perspektyw na rozwój w Polsce po szkole,
po 2 primo – wszyscy masowo wyemigrują szukać lepszej ścieżki rozwoju za granicę, czego bezpośrednią przyczyną jest pierwsze primo.
Tak w wielkim skrócie, w 2013r., powstała FUNDACJA ZAWODOWIEC.
Celem i misją naszej Fundacji jest przede wszystkim docenienie młodzieży decydującej się na pracę w gastronomii, która umówmy się, jest bardzo ciężkim kawałkiem chleba. Postanowiliśmy znaleźć sposób, by zachęcić młodzież do kontynuowania nauki, zbierania doświadczeń, a przede wszystkim, pozostania w swoim obranym zawodzie. Chwilę trwały nasze przemyślenia, burze mózgów strzelały piorunami i oślepiały błyskawicami każde napotkane spojrzenia. Ale mamy to! Miesięczne, zagraniczne staże zawodowe dla absolwentów szkół gastronomicznych!
Naszych podopiecznych wysyłamy do Wielkiej Brytanii, gdzie trafiają do świetnych restauracji. Czuwają nad nimi mistrzowie kuchni, którzy w sposób łatwy i przystępny starają się wpoić stażystom wszystko to, czego sami nauczyli się podczas swoich długich lat pracy w branży.
W tym roku z powodzeniem zakończyliśmy właśnie trzeci projekt, w którym wzięło udział 36 młodych osób. Łącznie przeszkoliliśmy 72 kucharzy i cukierników!
Wychodząc naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom, dzięki dofinansowaniu z Unii Europejskiej, jesteśmy w stanie zorganizować dla uczestników doskonałe warunki do dalszej nauki. Cały staż jest całkowicie bezpłatny. Pokrywamy koszty zakwaterowania, przejazdów, wyżywienia, kieszonkowego. Organizujemy przed każdym wyjazdem lekcje językowe.
Jedynym wkładem stażysty są: chęć nauki, odwaga, zdecydowanie i determinacja! Przyda się oczywiście odrobina pokory, koleżeńskość oraz wiadro pozytywnego nastawienia!
Ktoś mógłby zapytać: dlaczego nie organizujecie staży zawodowych w Polsce? Z prostej przyczyny. Od naszych podopiecznych nasłuchaliśmy się przeróżnych historii, jak to podczas praktyk spędzali czas wyłącznie na zmywaku bądź przy obieraniu warzyw. Ci, którzy mieli więcej szczęścia, lądowali w hotelach przygotowując catering śniadaniowy… Po szkole dogania ich jednak szara rzeczywistość, gdyż większość pracodawców nie umożliwia rozwoju zawodowego osobie świeżo po ukończeniu szkoły gastronomicznej, zatem schemat się powtarza: zmywak, warzywa, mrożonki, obieraczki… A gdzie w tym wszystkim jest ambicja? Chęć zdobywania doświadczenia? Umiera śmiercią naturalną pod stertą brudnych naczyń bądź w pokaźnej górze obierek po warzywach.
Dodatkowym minusem wielu restauracji oraz punktów gastronomicznych organizujących praktyki zawodowe jest praca na niepełnych produktach. Do przyrządzania dań, chcąc oszczędzać gdzie się da, używa się chociażby mrożonek. Niestety taka mrożonka nie zastąpi młodej osobie nauki pracy na produktach typu: krewetka wyłowiona prosto z wody. O świeżych małżach św. Jakuba często mogą wyłącznie pomarzyć.
Stąd pomysł na Wielką Brytanię. To kraj, który jest zlepkiem wielu kultur, a co się z tym wiąże, różnorodnej kuchni. Dzięki swojemu położeniu geograficznemu obfituje w świeże owoce, warzywa, owoce morza, ryby i mięsa niemal każdej maści, co owocuje daniami fantastycznymi, pysznymi. To raj dla kucharza! Nasi podopieczni tylko to potwierdzają, przesyłając nam zdjęcia z homarami czy krewetkami.
Praca na stażu wygląda jak każda inna. W określonych godzinach każdy ze stażystów zamienia się w pełnoprawnego członka załogi restauracyjnej i bardzo szybko staje się samodzielny. Tak naprawdę, w wielu przypadkach (zależy to przede wszystkim od zaangażowania w naukę oraz predyspozycji do zawodu) już po kilku dniach młodzi kucharze wykonują dania bardziej bądź mniej skomplikowane zupełnie samodzielnie. Co samo w sobie jest fantastyczne, ponieważ jak człowiek najlepiej nauczy się różnych rzeczy? Na swoich błędach oraz działając w pojedynkę! Jednak bez paniki: na pokładzie krąży kapitan i nie pozwoli swojemu marynarzowi zatopić okrętu
Naprawdę gorąco zachęcamy absolwentów do wykorzystania szansy, którą im dajemy. Obecnie pracujemy nad kolejnym projektem, który rozpocznie się w 2017r. Szukamy do współpracy zainteresowane szkoły, które posiadają w swojej ofercie kształcenia kierunki: kucharz bądź cukiernik. Chcemy wysłać na staż kolejne 36-40 osób, które jak ich poprzednicy, zdobędą świetną podstawę do rozpoczęcia pracy w Polsce.
Prawda jest też taka, że kilka osób na każdy rok stażu zostaje w UK budując tam swoją przyszłość. Bardzo się z tego cieszymy, gdyż wiemy, że to dzięki nam podjęli pierwsze poważne kroki w tym kierunku. Mamy jednak cichą nadzieję, że za jakiś czas wrócą z powrotem z bagażem doświadczeń i będą tworzyć niesamowite rzeczy na talerzach w rodzimych restauracjach. Tego gorąco sobie i wam życzymy!
Idąc tym tropem na przód, kto wie? Może już niedługo usłyszycie o mistrzu kulinarnym, który swoją karierę zawodową zaczął od wyjazdu na zorganizowany przez Zawodowca staż w UK?
My powoli widzimy to oczyma wyobraźni, a znając naszych genialnych stażystów, możemy tylko zanucić: „wszystko się może zdarzyć…”.
Chcielibyśmy szczególnie zaprosić na naszą stroną Facebookową: KLIK, gdzie można śledzić wszystkie aktualności związane ze stażami oraz życie naszych podopiecznych w Wielkiej Brytanii.
Pozdrawiamy i zachęcamy do kontaktu!
Fundacja Zawodowiec
~opublikowano 08.11.2016
To już jest koniec...
To już koniec tegorocznego projektu: "Młody kucharz na staż!"
Chcieliśmy Wam bardzo podziękować za obecność tutaj, za słowa wsparcia i miłe komentarze. Mamy nadzieję,że jesteście z siebie zadowoleni tak jak my z Was i dzielnie będziecie kroczyć gastro ścieżkami :)
Pamiętajcie, cała Fundacja Zawodowiec mocno trzyma za Was kciuki i będzie śledzić Wasze poczynania!
Ściskamy mocno i wracamy z kolejnym projektem w przyszłym, 2017 roku!
~opublikowano 12.10.2016
Ostatni staż w tym roku!
Nastał miesiąc październik, a razem z nim, na staż wyjechała ostatnia grupa w 2016 roku.
Ostatnie 9 osób, które odbywa szkolenie w naszych zaprzyjaźnionych restauracjach. Czas bardzo szybko leci, ale na szczęście na Waszą korzyść, gdyż każdy dzień przynosi Wam nowe doświadczenia oraz naukę. Wykorzystajcie staż maksymalnie jak się da, ponieważ taka szansa może się już nie powtórzyć!
Trzymamy za Was kciuki kochani!
~opublikowano 04.10.2016
Wrzesień!
Oto wrześniowa grupa, która właśnie kończy staż.
To naprawdę rewelacyjni, odważni i pełni zapału, młodzi ludzie!
Wyobraźcie sobie,że czwórka z nich pod koniec października wraca do Birmingham,aby tam zamieszkać i zacząć regularną, stałą pracę!
Można? Oczywiście,że można.
Nieskromnie musimy przyznać,że to dzięki naszym stażom Jak sami widzicie, to nie tylko świetna okazja na zebranie cennego doświadczenia zawodowego oraz życiowego. Dodatkowo będąc tam można zawierać nowe znajomości, rozeznać się na brytyjskim rynku pracy i znaleźć coś dla siebie!
Dawidzie, Mariuszu, Weroniko i Kamilu - mocno trzymamy za Was kciuki!!!
~opublikowano 31.08.2016
Co słychać u sierpniowych Stażystów??
Uczestnicy są już w połowie stażu.
Grupa jest ambitna, zwarta, pracowita i ciekawa nowości.
Nasze cukierniczki uczą się zupełnie nowych dla siebie rzeczy, gdyż będąc na stażu w restauracji mogą zahaczyć o zawód kucharza
Wykorzystują to w pełni! Okazuje się,że dziewczyny są wszechstronnie uzdolnione i świetnie spisują się w typowo "kucharskich" zadaniach!
Uważamy,że to naprawdę fajna sprawa, gdyż cukiernikom otwiera się dodatkowy świat kulinarny, dzięki czemu poszerzają swoje horyzonty.
Jesteśmy szalenie dumni słysząc pozytywne opinie o naszych stażystach od mistrzów kuchni!
A musimy Wam zdradzić sekret - jest ich naprawdę sporo.
Śledźcie ich poczynania na Facebooku, wrzucają sporo ciekawych zdjęć!
~opublikowano 28.07.2016
Co słychać u naszych lipcowych Stażystów?
Powoli mija drugi tydzień stażu. Dostajemy sporo zdjęć, na których widzimy zadowolone i uśmiechnięte twarze! Nowe doświadczenia, nowe możliwości, nowe znajomości - tego nie da się opisać słowami, spójrzcie więc sami na poniższą galerię Całość zdjęć z pierwszego tygodnia znajdziecie na naszym Facebooku: KLIK!
Z tego miejsca zachęcamy do wzięcia udziału w stażu!
Mamy jeszcze kilka wolnych miejsc, w tym na SIERPIEŃ! Zgłoszenie należy wysłać poprzez wypełnienie ankiety rekrutacyjnej, znajdującej się tutaj - KLIK!
~opublikowano 13.06.2016
Projekt "Młody kucharz na staż" nabiera rozpędu!
W miniony weekend gościliśmy w Warszawie przyszłych Stażystów z grup wyjazdowych lipiec i sierpień. Odbyli Oni szkolenie z języka angielskiego oraz nauczyli się technik radzenia sobie ze stresem w miejscu pracy. Podczas zajęć odbyło się również spotkanie organizacyjne, na którym zostały podane szczegółowo wszystkie informacje na temat wyjazdu oraz przedstawiliśmy prezentację ze zdjęciami zeszłorocznego projektu.
Od początku kładliśmy szczególny nacisk na integrację w grupach, jednak spójrzcie sami – długo nie trzeba było tego robić! Nasi młodzi kucharze i cukiernicy, tryskający energią i pozytywnym nastawieniem, poradzili sobie z tym zadaniem na 6 :)
Przypominamy,że trwa rekrutacja na miesiące WRZESIEŃ oraz PAŹDZIERNIK!
Złap swoją szansę na wyjazd do Birmingham!
Wystarczy wypełnić kwestionariusz klikając
~opublikowano 06.06.2016
Uwaga, uwaga! Rekrutacja uzupełniająca!
Nie przegap swojej szansy na lepszą przyszłość!
Młody Kucharzu! Młody Cukierniku!
Mamy dla Ciebie ofertę ZAGRANICZNEGO STAŻU!
Jeśli jesteś tegorocznym absolwentem szkoły gastronomicznej i nie wiesz co ze sobą zrobić po ukończeniu nauki, mamy dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia!
Fundacja Zawodowiec ruszyła z projektem „Młody kucharz na staż!”, którego celem jest pomoc takim ludziom jak Ty!
Oferujemy miesięczny staż w Wielkiej Brytanii (miasto Birmingham), w renomowanych restauracjach oraz cukierniach! Jedna z nich posiada gwiazdkę Michelin! Taki wyjazd jest doskonałą okazją do zdobycia cennego doświadczenia i podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych pod okiem zagranicznych mistrzów kuchni. Podczas stażu podszlifujesz język angielski, a szczególnie przyswoisz specjalistyczne słownictwo, zyskasz pewność siebie, rozwiniesz swoją pasję do gotowania oraz nauczysz się pracy zespołowej.
Zachęcamy do odwiedzania naszego profilu na Facebooku: KLIK , gdzie nasi podopieczni dzielą się swoimi wrażeniami z pobytu w Birmingham.
Garść potrzebnych informacji:
- Za staż nie zapłacisz ani złotówki! Cały wyjazd finansowany jest w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER).
- Zapewniamy przejazd w dwie strony, ubezpieczenie, porządne kieszonkowe, zakwaterowanie w domu dostępnym wyłącznie dla stażystów (na jeden wyjazd przypada 9 osób), kartę miejską umożliwiającą poruszanie się po mieście, 2 zorganizowane wycieczki kulturoznawcze.
- Będziesz pracował 5 dni w tygodniu po 8h dziennie – resztę czasu wykorzystujesz dowolnie, wedle uznania
- Cały staż kończy się Certyfikatem Europass Mobilność, który daje możliwość zdobycia bardzo dobrej pracy w Polsce oraz poza jej granicami!
Aby wziąć udział w rekrutacji musisz wypełnić formularz zgłoszeniowy znajdujący się na stornie Fundacji : REKRUTACJA.
W razie pytań kontaktuj się z nami poprzez mail:
fundacja.zawodowiec@gmail.com
Rozwiejemy wszystkie Twoje ewentualne wątpliwości
Prosimy o szybkie wypełnienie formularza aplikacyjnego!
Pierwsza grupa rusza już w lipcu!!!
~opublikonwano 13.04.2016
Uwaga! Rekrutacja nadal trwa!
Chcemy Was poinformować,że zostało jeszcze 9 wolnych miejsc na staż w renomowanych restauracjach i cukierniach w Birmingham! Rozszerzyliśmy działanie i zapraszamy do wyjazdu również absolwentów szkół gastronomicznych (bądź zawodowych) - kierunek CUKIERNIK!!! Większy zakres, większe szanse na wyjazd młodych ludzi i poprawę ich przyszłych warunków zatrudnienia!
Nie czekaj i już teraz wypełnij FORMULARZ REKRUTACYJNY!
Czekamy właśnie na Ciebie!
~opublikonwano 02.01.2016 r
Ruszyła rekrutacja do naszego kolejnego projektu: "Mlody kucharz na staż!".
Tym razem wyjechać na staż mogą absolwenci szkół gastronomicznych do roku po ukończeniu nauki. Czekamy na wasze zgłoszenia!
Projekt dofinansowany jest w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER)
Wypełnij formularz zgłoszeniowy - nie zwlekaj !
30 dniowe wyjazdy odbywają się w:
- lipcu
- sierpniu
- wrześniu
- październiku
Chcesz zobaczyć co robią uczestnicy naszych staży w Wielkiej Brytanii?
Odwiedź naszą stronę na facebooku!
Zapraszamy wszystkich Absolwentów kierunków gastronomicznych!
Jeżeli chcesz zdobyć niepowtarzalną okazję uczestnictwa w miesięcznym stażu zawodowym w UK zgłoś się już dziś!
Koszty (zakwaterowanie, wyżywienie, transport) pokrywane są w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER). Otrzymasz również kieszonkowe na drobne wydatki.
Nie czekaj! Możliwe,że to Twoja życiowa szansa, której nie możesz przegapić!!
~opublikowano 15.03.2015
Prezentację mamy dla Was!
Zapraszamy do obejrzenia PREZENTACJI przygotowanej dzięki materiałom nadesłanym przez uczestników staży. Należy otworzyć link i kliknąć 'wyświetl prezentację'. Prezentacja zawiera zdjęcia ze stażu, potrawy wykonywane przez stażystów oraz ich wypowiedzi odnośnie pobytu.
Wszystkich zainteresowanych wyjazdem do UK zapraszamy do kontaktu. Oferujemy je świeżo upieczonym absolwentom kierunku kucharz oraz kucharz małej gastronomii.
~opublikowano 12.12.2014
Parę słów od Zawodowca
Fundacja Zawodowiec w okresie od 5 marca 2014 roku do 22 października 2014 roku realizowała projekt "Młody Kucharz na start" ze środków programu Leonardo da Vinci.
Dzięki tym funduszom udało nam się zorganizować oraz przeprowadzić staż dla 18 osób pochodzących z różnych rejonów Polski. Były to młode osoby po szkołach gastronomicznych lub praktykujący młodzi kucharze, znający przynajmniej w stopniu komunikatywnym język angielski.
Każdy stażysta spędził miesiąc na stażu w restauracji w Birmingham. Staże odbyły się w takich restauracjach jak:
- Pasta Di Piazza,
- Del Villaggio,
- The Loft Lounge Restaurant,
- The Simpsons Restaurant – restauracja z gwiazdką,
- Cucina Rustica.
Każdy z uczestników podniósł znacząco swoje kwalifikacje zawodowe, językowe i społeczne.
Uczestnicy otrzymali certyfikaty Europass oraz certyfikaty zgodne z systeme Ecvet, poświadczające nabyte umiejętności.
W opinii uczestników staż spełnił ich oczekiwania!
Obecnie jesteśmy w trakcie realizacji kolejnego projektu „Staż dla absolwentów sztuk kulinarnych” .
Pozdrawiamy wszystkich uczestników życząc im sukcesów w życiu zawodowym i osobistym, a także zapraszamy kolejne osoby do zgłaszania się na staż. Może i w przyszłym roku uda się dla Was zorganizować nowe staże!
Efektem realizacji naszego projektu jest między innymi książka kucharska zawierająca opracowane przepisy przez uczestników. Zapraszamy do zapoznania się z tą pozycją dostępną w zakładce książka kucharska .
Zapraszamy również do obejrzenia zdjęć naszych stażystów wykonywanych podczas wyjazdu, a także zdjęć dań przygotowanych przez nich podczas stażu. Regularnie nasz funpage, na facebooku, zasypują newsy związane ze stażem! Śledźcie nas i idźcie w ślady naszch podopiecznych!
~opublikowano 20.08.2014
Fantastyczna okacja nie do odrzucenia!
Nie zmarnuj szansy!!!
Wypełnij ankietę zgłoszeniową
Czekamy na Ciebie!!!
~opublikonwano 25.05.2014
Ogłaszamy kolejny nabór uczestników!
Znów 18 wolnych miejsc!!!
Projekt dofinansowany jest w ramach programu Erasmus +.
Wypełnij formularz zgłoszeniowy - nie zwlekaj!
Wolne terminy stażu to:
- 22.09.2014-17.10.2014
- 20.10.2014-14.11.2014
- 17.11.2014-12.12.2014
Chcesz zobaczyć co robią uczestnicy naszych staży w Wielkiej Brytanii?
Nie zwlekaj i koniecznie odwiedź naszą stronę na facebooku!
Zapraszamy wszystkich absolwentów kierunków gastronomicznych!
Jeżeli chcesz zdobyć niepowtarzalną okazję uczestnictwa w miesięcznym stażu zawodowym w UK -zgłoś się już dziś!
Koszty (zakwaterowanie, wyżywienie, transport) pokrywane są w ramach programu Erasmus +. Otrzymasz także kieszonkowe na drobne wydatki.
Nie czekaj! Jest to dla Ciebie niepowtarzalna okazja, której nie możesz przegapić!!
~opublikowano 10.07.2014
Udało się!
Coraz mniej wolnych miejsc!
Pozostało 9 wolnych miejsc!
Spieszcie się!
Zainteresowane osoby prosimy o wypełnienie formularza rekrutacyjnego.
opublikowano 27.02.2014
Uwaga, Uwaga, Uwaga!
Staż w UK dla kucharzy - rekrutacja ruszyła!
Czeka na Was 18 miejsc. Ty możesz zająć jedno z nich!
Co robisz w wakacje? Wykorzystaj ten czas efektywnie!
Zapraszamy wszystkich chętnych młodych kucharzy do aplikowania na wakacyjny staż w ramach projektu "Młody Kucharz na start".
Jeżeli chcesz zdobyć niepowtarzalną okazję uczestnictwa w miesięcznym stażu zawodowym w UK zgłoś się już dziś!
Koszty (zakwaterowanie, wyżywienie, transport) pokrywane są w ramach programu Leonardo da Vinci. Otrzymasz także kieszonkowe na drobne wydatki.
Nie czekaj! Jest to dka Ciebie niepowtarzalna okazja, której nie możesz przegapić!!
Więcej informacji znajdziesz w zakładce Złap Staż
Zrób pierwszy krok wypełnij:
Kwestionariusz Zgłoszeniowy
~opublikowano 01.02.2014
Szykujemy się do działania!
Zaczęło się od nieformalnych spotkań, rozważań, chęci działania. Na początku 2013 roku udało nam się. Założyliśmy fundację !
Stwierdziliśmy, że i my mamy moc by zmienić choć trochę otaczający nasz świat.
Głównym naszym celem, który postanowilśmy przed sobą na najbliższy czas jest zwiększenie motywacji młodych ludzi do nauki zawodów, kóre nie wymagają tytułu magistra.
Każdy z nas wie, że sudia w dzisiejszych czasach nie zagwarantują dobrej pracy i płacy.
Wiemy, że rozwój zawodowy i osobisty jest kluczem do sukcesu.
Kto stoi w miejscu, cofa się.
Dlatego, każdego dnia, nieustanie liczymy na wasze wsparcie, zapraszamy do współpracy.
Niebawem zaczynamy nasze pierwsze duże działanie, które uda nam się dla Was zorganizować dzięki wsparciu finansowemu udzielonemu w ramach programu Leonardo da Vinci Uczenie się przez całe życie .
Bądźcie czujni...
Pozdrawiamy:
Zawodowiec